Коли морози зміняться відлигою: синоптик назвала дату потепління в Україні

Читать на русском
Автор
559
Україну накриє сніг, але потім прийде відлига
Україну накриє сніг, але потім прийде відлига. Фото stringfixer.com

Українці можуть сподіватися на підвищення температури наприкінці цього тижня

В Україні, де в більшість регіонів прийшли морози, найближчого тижня, 24-30 січня, переважатиме хмарна, холодна та волога погода. Але у вихідні стовпчики термометрів поповзуть вгору. до Про це в коментарі "Телеграфу" повідомила синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру Олександра Хала.

Коли Україну засипле снігом

Як розповіли в Укргідрометцентрі, опади будуть спостерігатися у понеділок, 24 січня, на півдні, в центрі та сході країни внаслідок впливу південного циклону. У вівторок, 25 січня, сніжитиме також і на заході.

В середу, 26 січня, в більшості регіонів без істотних опадів, але наприкінці поточного тижня метеорологи знову прогнозують невеликий сніг і мокрий сніг.

Також синоптикиня зазначила, що в найближчі сім днів в Україні на дорогах зберігатиметься ожеледиця, тож водіям слід бути особливо уважними.

Коли пройдуть морози в Україні

Впродовж тижня з 24 по 30 січня в Україні переважно буде спостерігатися низька температура повітря. В нічні години в понеділок і вівторок, 24-25 січня, по Україні очікується 8-13 градусів нижче від 0. В денні – від 4 до 9 градусів морозу.

В середині тижня, додає синоптикиня, будуть незначні коливання температури, але все одно морози переважатимуть на всій території країни.

Та в останні дня січня в Україні потеплішає.

"Відлигу очікуємо аж наприкінці тижня. Орієнтовно з п’ятниці, 28 січня, трохи потеплішає і температура повітря почне зростати до невеликих додатних значень 0-3 градуси із позначкою "плюс", — повідомила Хала.

А у вихідні, в суботу 29 січня і неділю 30 січня, в більшості областей настане відлига і трохи потеплішає.

Як повідомляв "Телеграф", найтепліша погода наприкінці цього тижня в Україні очікується на півдні країни. Також морози зміняться легким "плюсом" у західних областях.