Ахметов і не тільки: хто із олігархів повернувся до України

Читать на русском
Автор
4051
Бізнесмени поступово повертаються на Батьківщину
Бізнесмени поступово повертаються на Батьківщину. Фото Колаж "Телеграфу"

Деякі приїжджають після кількох тижнів перебування в інших країнах

У вівторок, 15 лютого, в аеропорту Запоріжжя приземлився літак із Рінатом Ахметовим на борту. Бізнесмена та низку інших багатих українців раніше підозрювали у "втечі з країни" через вірогідне вторгнення Росії, хоча більшість з них і обіцяла невдовзі повернутися. У середу 16 лютого разом з Ахметовим помітили і олігарха Вадима Новинського. Віктор Пінчук також має прибути до України у середу.

Інформацію про прибуття Ахметова повідомив у Facebook журналіст-розслідувач "УП" Михайло Ткач.

Особисті джерела медійника підтвердили, що бізнесмен справді повернувся до України. Літак здійснював рейс із Парижа і приземлився у Запоріжжі – з'явилося відповідне відео.

А вже вранці 16 лютого Ахметов був у Маріуполі. До речі, пресслужба Ахметова і раніше стверджувала: бізнесмен має намір провести 16 лютого на території Маріуполя. При цьому на фото з Facebook прес-секретаря Ахметова Анни Терехової поряд з ним видно олігарха Вадима Новінського.

Також стало відомо, коли планує приїзд на Батьківщину ще один український бізнесмен Віктор Пінчук. Його представники запевняють, що засновник "Фонду Пінчука" прилетить до України у середу, 16 лютого.

Серед найближчих заходів, на яких має перебувати бізнесмен, — нарада ради директорів компанії YES, що відбудеться у Дніпрі.

Також додамо, що невдовзі Віктор Пінчук знову покине країну. Все тому, що він заявлений як учасник безпекової конференції в Мюнхені. Вона запланована на 18–20 лютого.

Слід зазначити, що 16 лютого є вельми розтиражованою датою. На Заході багато хто припускає, що саме в цей день Росія спробує вторгнутися в Україну. При цьому повідомляється мінімум про три напрямки, які у Кремлі можуть обрати для атаки.

Не дивно, що на тлі збільшення панічних настроїв дуже категорично почали діяти і багато іноземних партнерів нашої держави. Так, окремі країни закликали своїх громадян виїхати з України, а дехто навіть евакуював дипломатів із посольств.