Удари по аеропортах, пожежі, люди запасаються усім необхідним – що відбувається у південних регіонах України

Читать на русском
Автор
1333
Херсонський аеропорт
Херсонський аеропорт. Фото Відкриті джерела

Південні регіони України опинилися під обстрілом російських агресорів

Після оголошення президентом РФ Володимиром Путіним війни Україні, збройні сили Росії вторглися на територію нашої країни і обстріляли ряд міст.

Як повідомили "Телеграфу", жителі Херсона зранку вони чули кілька вибухів, які прогриміли досить чітко для городян.

"Приблизно між 6 та 6.30 чув 2 вибухи та чорний дим, що тягнувся з боку селища Чорнобаївка, де знаходиться міжнародний аеропорт. Кажуть, потрапили до складу ПММ", — розповів "Телеграфу" один із місцевих жителів.

У мережі можна побачити відео пожежі у районі аеропорту Херсон.

За словами нашого співрозмовника зараз у місті спостерігаються паніка – люди скуповують воду, паливо та продукти. Також розповсюджуються чутки про просування російських танків, які виявилися фейко.

Загалом за сьогодні Херсон пережив дві ракетні атаки РФ – ще одним, як вважають, був зруйнований один з автомобільних мостів, що ведуть від Геніческа на Арабатську стрілку.

Як повідомили "Телеграфу" жителі Миколаєва, в районі 5 ранку на ракетний удар, ймовірно з боку моря, зазнали об’єкти на території області. Серед них – військові аеродроми в населених пунктах Мартинівка та Кульбакине, зафіксовані прильоти біля районних центрів Вознесенська та Братського.

"Політ ракет чув у районі 5 ранку, пролітали очевидно не дуже далеко від нас, тому почув, кажуть били по військових об’єктах, але подекуди й промахнулися, наприклад, у райцентрі Братське немає військових об’єктів, проте мешканці чули вибух після прольоту ракети", — розповів один із місцевих жителів.

Загалом відчувається чітка тенденція завдання ракетних ударів по об’єктах військового та транспортного призначення – у Вінницькій області після влучення ракет горять склади в районі міста Калинівка. Місцева влада звернулася до городян із проханням здати кров для поранених.

Гарячі склади у Калинівці на Вінниччині
Горять склади
Пожежа підбирається до будинків місцевих жителів

"Телеграф" відслідковує ситуацію навколо вторгнення РФ до України.