Чехія готує нові поставки зброї для ЗСУ: про що йдеться

Читать на русском
Автор
944
Збройні сили України
Збройні сили України. Фото Телеграф

Українські захисники незабаром отримають ще одну партію "гостинців" від Чехії

Чеські збройові компанії вирішили підтримати Україну у війні проти росії та передають на потреби ЗСУ зброї та спорядження на 730 тисяч доларів США.

Про це повідомило Міноборони Чехії у Твіттері.

"Чехія направить сотні кулеметів, автоматів, пістолетів-кулеметів, понад 100 тисяч патронів і близько тисячі тактичних рукавичок на суму 17 мільйонів чеських крон від компаній "Česká zbrojovka", "Holík International", "DSS" і "Sellier & Bellot", — сказано в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Німеччина 3 березня заявила, що передасть українським захисникам 2700 ракет для зенітних установок "Стріла", які залишилися на її складах ще з радянських часів.

Крім того, в перший день весни в Україну надійшли нові поставки зброї інших іноземних партнерів. Так, у черговому "подарунку" була зброя типу NLAW та Javelin, якими ЗСУ дуже вдало знищують техніку російських окупантів.

Варто зазначити, що згідно з останніми даними, російські війська втратили в Україні щонайменше 9000 людей, крім того, українським захисникам вдалося знищити 217 російських танків, 900 бойових броньованих машин і 90 артилерійських установок.