Макрон поговорив з Зеленським після дзвінка путіну: що обговорювали

Читать на русском
Автор
3408
Еммануель Макрон та Володимир Зеленський
Еммануель Макрон та Володимир Зеленський. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Президент України про підсумки розмови наразі не поінформував.

Президент Франції Еммануель Макрон у неділю, 6 березня, провів переговори з кривавим диктатором володимиром путіним, після чого зателефонував українському президенту Володимиру Зеленському.

Про це він повідомив у своєму Твіттері.

"Ми ведемо роботу щодо збереження цілісності цивільних ядерних об’єктів України, на додаток до пріоритетних вимог, що висуваються до росії: припинення вогню та захист мирних жителів", — написав він.

Як повідомлялося раніше, російські війська в Україні продовжують скоювати військові злочини. Так, за даними ООН з початку вторгнення, окупанти вбили 351 мирного жителя нашої країни, ще 707 отримали поранення.

Крім того, стурбованість світової спільноти помітно зросла, коли в ніч на 4 березня окупаційні війська обстріляли із важкої зброї Запорізьку АЕС в Енергодарі, через що МАГАТЕ вже пообіцяло надіслати в Україну перевіряльників, які мають відвідати атомні електростанції нашої країни.

Як відомо, делегації України та росії мають розпочати третій раунд переговорів вже 7 березня. Наразі зрозуміло, що росіяни висувають Україні вимоги щодо Криму та "незалежності" ОРДЛО у межах Донецької та Луганської областей, а також відмова від курсу в НАТО.