Порятунок людей з-під уламків театру у Маріуполі: мер дав коментар

Читать на русском
Автор
3556
Драмтеатр у Маріуполі розбомбили 16 березня
Драмтеатр у Маріуполі розбомбили 16 березня

Точних даних про загиблих наразі немає.

Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко розповів, як відбуваються евакуаційні роботи з порятунку мирних жителів, які залишились у бомбосховищі, що знаходилося під будівлею драматичного театру у Маріуполі.

Кириленко прокоментував ситуацію у місті під час спільного телевізійного ефіру "Єдині новини".

Чому росії не виграти війну проти України?

Голова Донецької ОДА зазначив, що не може назвати точні цифри загиблих та поранених, адже рятівна операція ще відбувається, і не всіх людей дістали з-під завалів. Хороша новина в тому, що попередні дані про тисячі загиблих не підтвердилися і з заваленого бомбосховища дістають переляканих, але живих українців.

Як повідомлялося раніше, російська авіація завдала удару по будівлі драмтеатру в середу, 16 березня. На той час у будівлі ховалися сотні мирних жителів Маріуполя, переважно жінки та діти.

Судячи з кадрів з місця події, окупанти скинули на будинок потужну авіабомбу, через що будівля перетворилася на руїни. При цьому відомо, що з обох боків будівлі городяни намалювали два великі написи "Діти", щоб уникнути бомбардування. Втім, росіян це не зупинило.

Вранці 17 березня стало відомо, що бомбосховище витримало удар, а тому вже вранці з-під уламків будівлі почали евакуювати наляканих, але все ж таки живих людей.