Макрон хоче ще з двома країнами провести гуманітарну операцію в Маріуполі

Читать на русском
Автор
516
Еммануель Макрон націлений провести евакуацію маріупольців
Еммануель Макрон націлений провести евакуацію маріупольців

Глава Франції сподівається найближчим часом розв'язати питання евакуації жителів Маріуполя.

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про плани провести гуманітарну операцію з евакуації з міста Маріуполя, обложеного російською армією, спільно з Туреччиною та Грецією.

Про це Макрон заявив на пресконференції за підсумками дводенного саміту країн Європейського Союзу, повідомляє видання "Le Figaro".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Ми організуємо все у кращих можливих умовах. У цьому місті з населенням понад 400 000 людей ще 150 000 мешканців живуть у катастрофічних умовах ", – сказав президент Франції.

Також глава французької держави зазначив, що всі деталі евакуації маріупольців обговорюються з президентом Зеленським та українською владою, а також і конкретно з мером Маріуполя. Після Макрон вестиме переговори з російською стороною, що відбудеться найближчими днями.

Нагадаємо, що війна на українських теренах триває вже 31-й день поспіль. За цей час Маріуполь перетворився практично на згарище: зі знищеними будинками, порожніми вулицями. Зазначимо, що рашисти почали бомбардувати місто з перших днів вторгнення. Про те, як виглядає Маріуполь сьогодні "Телеграф" писав раніше.

Раніше командири "Азова" розповіли, навіщо путін стирає це місто з землі.