До Великодня дощі відступлять: синоптик назвав дату потепління в Україні

Читати російською
Автор

Наприкінці тижня дощі в Україні підуть на спад

В Україні у вихідні напередодні Великодня припиняться дощі, а стовпчики термометрів поповзуть угору. Як передає "Телеграф", такий прогноз робить кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич на ресурсі "Метеопрог".

За словами синоптика, найближчого тижня на українців очікує дощова погода.

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram-каналі

Так, у вівторок, 19 квітня, опади випадуть у Приазов’ї, Сумській області та на сході країни. Ще можливі грози. Вночі температура сягатиме 1-6 градусів тепла, проте у західних областях очікуються заморозки до 5 градусів морозу. На сході й Приазов’ї тепліше – від +6 до +11 градусів. Вдень очікується від +6 до +17 градусів тепла.

Карта Укргідрометцентру на 19 квітня 2022 року. Джерело: meteo.gov.ua

Вже у середу, 20 квітня, дощі пройдуть у всіх регіонах країни, крім південно-західних. Вночі потеплішає на кілька градусів, у Карпатах очікується близько 0 градусів. Вдень температурні показники будуть коливатися від +7 до +15 градусів.

Карта Укргідрометцентру на 20 квітня 2022 року. Джерело: meteo.gov.ua

Дощі продовжуватимуться і 21-22 квітня, у четвер та п’ятницю. Найбільші опади застануть мешканців Лівобережжя, а на сході країни очікуються грози. У ці дні температура сягатиме до 2-7 градусів тепла вночі та 7-18 градусів тепла вдень.

Карта Укргідрометцентру на 21 квітня 2022 року. Джерело: meteo.gov.ua

У вихідні, 23-24 квітня, дощі почнуть відступати. Повне припинення опадів, за словами Кібальчича, можна чекати на Великдень, у неділю. З цього моменту, прогнозує синоптик, в Україні почнеться потепління і градуси повернуться в кліматичну норму в більшості регіонів.

Карта Укргідрометцентру на 23 квітня 2022 року. Джерело: meteo.gov.ua

Нагадаємо, народний синоптик Станіслав Щедрін обіцяє на Великдень в Україні у 2022 році до 15 градусів тепла. Водночас, за його прогнозом, у Великодні дні можуть йти сильні дощі, а ще буде вітряно.