Укрпошта потрапила у скандал через марку "російський військовий корабель, йди..."

Читать на русском
Автор
90857
Укрпошта потрапила у скандал через марку "російський військовий корабель, йди..." Новина оновлена 26 квітня 2022, 05:07

Компанію звинуватили у плагіаті.

Відомий "фотошопер" та пародист Богдан Процишин звинуватив компанію-оператора поштового зв’язку України "Укрпошту" у плагіаті малюнка, використаного для нової марки серії "Російський військовий корабель". Зазначимо, що новий варіант марки генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський анонсував у п’ятницю, 22 квітня.

Свою претензію Процишин опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Ігор Смілянський, гадаю, у нас з’явилася тема для обговорення" — звернувся до гендиректора "Укрпошти" Богдан Процишин.

Чоловік прикріпив скрін свого раннього посту і посту Смілянского з анонсом випуску марки, на якому наочно показав, що його малюнок з українським воїном на фоні моря, судячи за датою, був без дозволу використаний "Укрпоштою".

У коментарях користувачі Фейсбуку підтримали Процишина. Багато хто навіть називає Ігоря Смілянського "мародером" і "злодієм".

Коментарі про марку
Коментарі про марку

Нагадаємо, що малюнок на марці та конверті присвячений подіям початку війни в Україні, коли російський ракетний крейсер "Москва" зажадав від захисників острова Зміїний скласти зброю та здатися, на що був посланий за відомим напрямком.

Слід зазначити, що увечері 13 квітня крейсер "Москва" був уражений двома крилатими ракетами "Нептун" українського виробництва. Зрештою, спроби росіян врятувати судно не увінчалися успіхом, після чого той вирушив на дно Чорного моря.