"Ніякий бункер не врятує": путіна попередили щодо застосування ядерної зброї

Читать на русском
Автор
6077
Захід знайде чим відповісти Кремлю
Захід знайде чим відповісти Кремлю. Фото minval.az

Західні країни реагуватимуть на застосування ядерної зброї дуже жорстко

Той факт, що росія брязкає ядерною зброєю перед західними країнами, світову спільноту не лякає, а навпаки змушує готуватися. На жорстку відповідь у разі застосування "ядерки" натякнув навіть Китай, а США та ЄС точно жорстко відреагують на таке рішення кривавого диктатора володимира путіна.

Про це розповів речник Міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Михайло Макарук в інтерв'ю "Телеграфу".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

За його словами, запуск ядерної зброї — це високотехнологічний процес, а не команда однієї людини. Ймовірність застосування цього озброєння з боку росії таки є, однак треба розуміти чим для Кремля обернеться таке рішення.

"Ядерна зброя – це той фактор, коли Захід уже не зможе фізично не втрутитися. Оскільки використання цієї зброї росією розв’яже руки Північній Кореї та Ірану. І США, Великобританії, ЄС доведеться максимально жорстко реагувати на подібне путінське божевілля. А саме вступом у війну — і ударами по росії, можливо, не ядерними, але тактичними зарядами", — наголосив Макарук.

Експерт додав, що генерал Марк Міллі, керівник Пентагону Ллойд Остін, британський прем’єр Борис Джонсон вже висловлювали свою позицію щодо "ядерного шантажу путіна" — всі їх заяви можна об'єднати фразою "вистачить нас лякати ядерною палицею – у нас є чим відповісти".

Макарук зазначив, що навіть у Китаї вже почали попереджати путіна про наслідки його намірів. Так, у центральному китайському науковому віснику опублікували аналітичну статтю, у якій йшлося про новітні розробки КНР у сфері атомної зброї. У цій статті, зокрема, наголошувалося, що подібні технології є не лише у Китаї.

"Думаю, цим "бункерному дідові" передали привіт. Мовляв, така зброя може бути не лише у нас, а й у тих самих американців, британців, французів. І вони, у разі чого, пульнуть так, що ніякий бункер тебе не врятує", — резюмував речник InformNapalm.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що "ядерні країни" заявили, що розв'язання ядерної війни є неприпустимим. При цьому РФ, яка входить до їх складу, активізувала свої ядерні сили, привівши їх у повну бойову готовність, ще на початку війни з Україною.

При цьому Кремль озвучив кілька сценаріїв, за яких застосування ядерної зброї стане можливим.