Зеленський на саміті G7 озвучив кінцеву мету України у війні з росією

Читать на русском
Автор
4525
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Глава держави став учасником саміту "Великої сімки"

У неділю, 8 травня, на 74-й день повномасштабного вторгнення рф була озвучена кінцева мета України у війні з росією. Київ хоче забезпечити повне виведення російських військ з усієї території України, а також мати здатність захистити країну в майбутньому.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на саміті G7, який проходить в онлайн-форматі, повідомляє сайт Білого дому.

8 травня лідери G7 проводять віртуальну зустріч, головною темою якої є Україна та санкції проти росії. Зеленський виступив перед закордонними колегами та наголосив на твердій рішучості України захищати свій суверенітет та територіальну цілісність. Крім того, президент подякував членам G7 за їх підтримку.

"Кінцевою метою України є забезпечення повного виведення російських військ та техніки з усієї території України та забезпечення здатності захистити себе в майбутньому", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, 8 травня дружина президента США Джилл Байден відвідала Україну, де провела зустріч із першою леді Оленою Зеленською. До слова, дружина Зеленського вперше з’явилася на публіці після початку повномасштабної війни. Додамо, що в неділю в Ірпінь приїхав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.