В Україні нова проблема з паливом: про що попереджають водіїв

Читать на русском
Автор
9139
Водіям рекомендують бути уважними
Водіям рекомендують бути уважними

На заправках може з’явитися небезпечне паливо

Поки що українські авто та мотовласники відчули брак палива, його дорожнечу і стоять у чергах на заправних станціях, для них підготували ще один неприємний "сюрприз". Є ризик того, що паливо не відповідатиме стандартам якості.

Дефіцит палива та підвищена вартість створюють передумови для створення неякісного фальсифікату. Голова консалтингової групи А-95 Сергій Куюн в ефірі "Прайм-Тайм" зазначив, що раніше до змішування підходили більш відповідально і паливо, яке виходило, було якіснішим.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Щоб підвищити октанове число палива, використовували російські та білоруські компоненти. На сьогоднішній день його змішують з біоетанолом. Він викликає певні проблеми — таке паливо не можна зберігати, а в гіршому випадку після заправки таким фальсифікатом машині може знадобитися ремонт двигуна.

"На заправках зараз з’явилося багато альтернативного палива, спиртовмісного палива — це все різновиди фальсифікату", — зазначив Куюн.

Раніше "Телеграф" писав, що боротися з дефіцитом палива в Україні після російських обстрілів планують за допомогою постачання із заходу. Вартість палива очікують у районі 40-43 грн.

Тим часом мережу заправних станцій "Glusco", власником яких вважається затриманий нардеп Віктор Медведчук, Кабмін передав до управління держкомпанії НАК "Нафтогаз".