"Вугільна" справа Порошенка: стало відомо, кого з колишньої влади викликали на допит

Читать на русском
Автор
3314
Віктор Медведчук та Петро Порошенко
Віктор Медведчук та Петро Порошенко. Фото Слово і діло

Наразі достеменної інформації про те, чи відбувся допит, у відомстві не розголошують

Служба безпеки України викликала на допит по "вугільній справі" лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука та п'ятого президента України Петра Порошенка трьох людей — екс-главу Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова, колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та екс-секретаря Ради національної безпеки України Олександра Турчинова.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Про це йдеться на офіційному сайті СБУ.

Кого викликали на допит по вугільній справі - повістки
Повістки на допит від СБУ

Окрім вищезазначених представників колишньої влади, на допиті мав бути присутній і генеральний директор найбільшого приватного інвестора енергетичної галузі України "ДТЕК" Максим Тимченко.

Варто наголосити, що усі зареєстровані на сайті повістки датовані 19-им травня. Це означає, що допит повинен був проходити на минулому тижні, у четвер. Проте, жодної офіційної інформації, чи дійсно він відбувся, у відомстві не оприлюднювали.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як кількома днями раніше арештований нардеп Віктор Медведчук, якого підозрюють у державній зраді, заявив, що колишній президент Петро Порошенко причетний до закупівлі вугілля в ОРДЛО та виведення нафтопроводу з державної власності України.