В Україну триває 30-градусна спека: прогноз народного синоптика

Читать на русском
Автор
Температурні стовпчики з приходом червня різко поповзуть нагору
Температурні стовпчики з приходом червня різко поповзуть нагору. Фото Колаж "Телеграфу"

В окремих регіонах не обійдеться без гроз

За кілька днів в Україні розпочнеться календарне літо, права якого будуть підтверджені самою природою, яка підготувала нові погодні сюрпризи. Так, після затяжного періоду опадів на більшій частині країни мінімум тиждень пануватиме спека до +34°С.

Докладніше про це розповів народний синоптик Стас Щедрін на своїй сторінці у Facebook, передає "Телеграф".

Завжди актуальна інформація — підпишись на наш Telegram

За його словами, початок першого літнього місяця для українців запам’ятається спекою, характерною для цієї пори року, та малодощовою погодою.

"Протягом 2-6 червня по всій Україні стовпчики термометрів піднімуться до позначок +28…+34°С у денний період та до +17…+22°С у нічний час", — наголошує Щедрін.

На підтвердження своїх слів народний синоптик прикріпив метеорологічну карту, де видно, що Україна перебуває під впливом теплих атмосферних мас.

Погода в Україні на початок червня
Погода в Україні на початок червня

Прогнозованих народним синоптиком позначок погодна ситуація в Україні сягне вже з 1 числа. Про це свідчить погодна карта від Укргідрометцентру, де частина південних та центральних регіонів вже зустрінеться із 30-градусною спекою. А ось на заході, найімовірніше, пронесуться грози.

Погода в Україні 1 червня карта
Погода в Україні 1 червня

Слід зазначити, що найспекотніше на початку червня все ж буде саме в центральній Україні. Якщо, наприклад, Львівщина обіцяє бути дощовою практично весь перший тиждень першого літнього місяця, то на Дніпропетровщині стовпчики термометра зашкалюватимуть. Відчутне тепло прийде і до інших українських регіонів.

Погода у Києві на червень
Погода у Києві на червень
Погода у Львові на червень
Погода у Львові на червень
Погода в Дніпрі на червень
Погода в Дніпрі на червень
Погода в Одесі на червень
Погода в Одесі на червень
Погода в Харкові на червень
Погода в Харкові на червень

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що до кінця травня українцям чекатимуть різні погодні зміни — спека змінюватиметься затяжними дощами і навпаки.

Також ми писали, які сюрпризи погода приготувала для України цього літа. Подробиці пролунали від волинського народного синоптика.