Пекельної спеки не прогнозується: синоптики дали прогноз погоди на червень

Читать на русском
Автор
1867
Перший місяць літа буде помірно теплим
Перший місяць літа буде помірно теплим. Фото Колаж "Телеграфу"

Без дощів також не обійдеться

За тиждень в Україні наступить календарне літо, яке, за прогнозом синоптиків, буде насиченим погодними контрастами та небезпечними стихійними явищами. У перший місяць літа температура повітря буде вище норми, однак надто спекотним червень не виявиться.

Про це свідчить прогноз Укргідрометцентру.

Надійне джерело новин – підпишись на наш Telegram

Середню місячну температуру повітря у червні синоптики прогнозують на рівні +18 +23 градусів тепла, в гірських районах вона буде трішки нижчою — на рівні 15-19 градусів тепла. Такі показники у перший місяць літа цього року будуть на 1-1,5 градуса вищими за норму.

"Абсолютний мінімум температури повітря — 0-9° тепла, в Карпатах, горах Криму, північних, північно-західних та східних областях місцями 0,3-3° морозу, на високогір′ї Карпат до 5° морозу. Абсолютний максимум температури повітря — 32-38°, у південних та східних областях місцями 39-39,8°, в Карпатах та горах Криму 25-33°", — зазначили в Укргідрометцентрі.

При цьому синоптики кажуть, що у червні, зазвичай, активізується грозова діяльність, частіше спостерігаються град, шквали. А місячна кількість опадів не перевищуватиме норму і становитиме від 49 до 108 мм, а в Карпатах 109-164 мм.

У регіонах червень буде проходити по-різному. Прогноз на місяць вже доступний на сайті gismeteo.ua.

Прогноз погоди у Києві на червень
Прогноз погоди у Києві на червень
Прогноз погоди у Дніпрі на червень
Прогноз погоди у Дніпрі на червень
Прогноз погоди у Харкові на червень
Прогноз погоди у Харкові на червень
Прогноз погоди у Львові на червень
Прогноз погоди у Львові на червень
Прогноз погоди в Одесі на червень
Прогноз погоди в Одесі на червень

Нагадаємо, що у червні українці відзначатимуть низку великих християнських свят, серед яких Вознесіння Господнє та Трійця. Більш детально з усім переліком можна ознайомитися у православному календарі, який підготував "Телеграф".

Також ми писали, що погодні умови влітку в Україні свідчитимуть про процес глобального потепління. Народний синоптик Володимир Деркач з Волині у коментарі нашому виданню озвучив свій прогноз на літо 2022.