Починається сезон дощів: якої погоди чекати українцям у липні

Читать на русском
Автор
12948
Гроз поменшає
Гроз поменшає. Фото varash.rayon.in.ua

Синоптики спеки не обіцяють

У липні погода не потішить українців ані стабільністю, ані тривалими періодами спеки. Ризик шквалів та ураганів, теплі дні, які різко змінюються холодною смугою, будуть характерними для цього місяця.

Згідно з прогностичним сайтом "Гісметео", дощових днів у липні буде більше ніж сонячних, виняток становитимуть лише південні регіони. Наприклад, в Одесі за прогнозом дощів не буде протягом 16 із 31 днів.

Надійне джерело новин – підпишись на наш Telegram

У східній частині країни на зміні червня на липень кілька днів пройдуть без дощів та початок місяця стане не таким вологим. Основний пік припаде на другу половину місяця. Максимальна температура у Харкові, згідно з прогнозом +31 6 червня, а середня за місяць +25-26 градусів.

Прогноз погоди у Харкові на місяць
Прогноз погоди у Харкові на місяць

На заході яскравим представником стане Львів. Усього 11 сухих днів за липень, теплий початок місяця змінить середня температура +22+23 градуси.

Прогноз погоди у Львові на місяць
Прогноз погоди у Львові на місяць

У Дніпрі температура також не різко падатиме, крім 6-8 липня, коли за два дні знизиться з +33 до +20. До кінця місяця знову потеплішає.

Прогноз погоди у Дніпрі на місяць
Прогноз погоди у Дніпрі на місяць

На півдні традиційно тепліше, сонячних та безхмарних днів буде найбільше і дні, коли температура в Одесі спуститься нижче +25, можна перерахувати на пальцях. У середньому триматиметься +27+29 градусів вище за нуль.

Прогноз погоди у Одесі на місяць
Прогноз погоди у Одесі на місяць

У Києві наприкінці другої декади температура впаде до +19, але потім знову піде на зріст. На початку липня у місті очікуються грози.

Прогноз погоди у Києві на місяць
Прогноз погоди у Києві на місяць

Раніше "Телеграф" писав, що наприкінці червня у частині регіонів можливі посухи. До 25 червня опадів може не вистачати і стовпчик термометра перейде за 30 градусів.