В Україні потеплішає: які регіони накриє спека до 35 градусів тепла

Читать на русском
Автор
1369
Кінець червня буде досить теплим
Кінець червня буде досить теплим. Фото wallpapershome.ru

Після періодів похолодання на українців чекає справжня літня спека

Наприкінці червня після хвилі похолодання у низці областей та потужної зливи з ураганним вітром у Києві в Україну прийде потепління. Температура повітря збільшиться на 1-3 градуси.

Про це свідчить прогноз погоди на кінець червня. Дані озвучив у коментарі "Телеграфу" синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, до кінця червня на нас чекають незначні коливання температури повітря. Загалом показники близькі до кліматичної норми. Максимальний плюс варто чекати у південних та південно-східних регіонах.

У нічний час стовпчики термометрів досягатимуть від +14 до +19 градусів, а вдень – в межах 25-30 градусів тепла. Щодо півдня Кібальчич прогнозує 31-33 градуси тепла в окремі дні.

Синоптик наголосив, що ближче до початку липня середньодобова температура поступово зросте на 1-3 градуси.

Про те, що українцям потрібно готуватись до вищих значень температури, говорять і прогнози ресурсу Gismeteo.

Найтепліше наприкінці червня буде на заході країни. Наприклад, в Ужгороді температура в окремі дні становитиме 35 градусів тепла. Але після спеки 27-28 червня температура різко впаде до 24 градусів вище за 0.

Прогноз погоди для Ужгорода на кінець червня
Прогноз погоди для Ужгорода на кінець червня

Теплі дні наприкінці першого літнього місяця очікуються у південній частині країни. Найвищі градуси прогнозують для Миколаєва, де повітря поступово прогріється з +31 до +32 градусів.

Прогноз погоди для Миколаєва на кінець червня
Прогноз погоди для Миколаєва на кінець червня

У центральних регіонах буде дещо прохолодніше, проте місцями стовпчики термометрів перевищуватимуть позначку +30. Так, у Києві останній тиждень червня розпочнеться з температури 26 градусів тепла, але вже в середу очікується до +31.

Прогноз погоди для Києва на кінець червня
Прогноз погоди для Києва на кінець червня

Зрідка 30-градусне тепло спостерігатиметься наприкінці місяця на півночі України. Щоправда, сонце прийде з дощем та грозою. Наприклад, у Чернігові останні три дні червня температура коливається в межах 29-30 градусів тепла.

Прогноз погоди для Чернігова на кінець червня
Прогноз погоди для Чернігова на кінець червня

Судячи з прогнозу, чим ближче до східних регіонів України, тим менше сонячних і теплих днів. У Харкові, зокрема, кінець червня супроводжується нестійкою температурою. Очікується від мінімум 20 до максимум 29 градусів зі знаком "+".

Прогноз погоди для Харкова на кінець червня
Прогноз погоди для Харкова на кінець червня

Нагадаємо, народний синоптик Володимир Деркач озвучив прогноз погоди на липень 2022 року в Україні. За його словами, на українців чекають різкі температурні гойдалки та короткострокові періоди з опадами.