Без гроз не обійдеться: якою погодою Україна проводить останні дні червня

Читать на русском
Автор
Теплою літньою погодою зможе насолодитися більшість українців
Теплою літньою погодою зможе насолодитися більшість українців. Фото pinterest.com

Червень закінчиться без особливих погодних перепадів

На календарі залишилося всього кілька днів першого місяця літа, перш ніж в Україну прийде липень зі своїми незвичайними погодними гойдалками. Закінчення червня буде дуже теплим і переважно сухим для більшості областей країни. Однак є й ті регіони, яким доведеться зустріти дощі та грози.

Детальніше прогноз погоди повідомляє "Телеграф", посилаючись на дані ресурсу weather.com. Наш аналіз охоплює першу частину наступного робочого тижня, котрий якраз і розділений між червнем і липнем.

Київ

Погода у Києві
Погода у Києві

Жителям та гостям столиці варто приготувати кондиціонери і прохолодні напої — перший місяць літа прощатиметься високими температурами. До +34°С вдень і +21°С вночі, а також сонечко, що щедро пригріває, дадуть свій ефект: у середу і четвер слід очікувати серйозних гроз разом з дощами.

Одеса

Погода в Одесі
Погода в Одесі

На півдні України також буде спекотно, повітря прогріється місцями до +30 градусів тепла. Однак погода буде більш щадною — хмарність виявиться більшою, що допоможе переживати некомфортні температури трохи легше. У четвер, 30 червня, на Одещині також можливі грози.

Дніпро

Погода в Дніпрі
Погода в Дніпрі

Стандартно спекотно, як для центральної України, буде на Дніпропетровщині. Подекуди повітря прогріється до +32°С, вночі ртутний стовпчик термометра не опускатиметься нижче 18 градусів тепла. Опадів не очікується, проте часом не обійдеться без хмарності.

Харків

Погода в Харкові
Погода в Харкові

Схожою погодою зможе похвалитися і Харків. Вівторок, 28 червня, стане найспекотнішим днем тижня — прогнозується до +32°С, далі температури "втратять" по кілька градусів. Початок тижня може здатися дуже вітряним: місцями очікуються шквальні пориви до 20 км/год.

Львів

Погода у Львові
Погода у Львові

Не менш спекотно має бути і на заході країни. Жителі та гості Львівщини прийматимуть посилені "сонячні ванни", знемагаючи від високих температур. До кінця червня ртутні стовпчики термометрів навряд опустяться нижче за +30°С. Дощів або інших опадів у ці дні не очікується.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, чи буде багатим на дощі прийдешній липень.

Також ми писали, яких погодних сюрпризів варто чекати від другого місяця літа.