Скандал у США навколо Єрмака: у Зеленського озвучили свою думку

Читать на русском
Автор
35244
Андрій Єрмак
Андрій Єрмак. Фото pravda.com.ua

В Україні запропонували члену Конгресу оприлюднити докази

На Банковій відреагували на звинувачення глави Офісу президента Андрія Єрмака з боку члена Конгресу США Вікторії Спартц.

Як повідомив у коментарі "Суспільному" речник президента України Сергій Никифоров, це "справа американського депутата та американського президента" і їм потрібно самим розібратися.

"Якщо Вікторія Спартц має докази своїх звинувачень, нехай оприлюднить їх. Поки, крім звинувачень однієї з сотень цих депутатів, ми нічого не почули", — сказав він.

Нікіфоров також зазначив, що Офіс президента не отримував жодних листів чи повідомлень від Спартца.

Як повідомлялося раніше, Спартц 9 липня заявила, що має інформацію про те, що Єрмак може бути пов’язаний з росією, проте конкретних фактів озвучувати не стала, хоча передала їх до Білого дому.

У МЗС України після цього розкритикували конгресвумен за те, що та намагається зібрати собі "додатковий політичний капітал", використовуючи для цього "спекуляції на темі України".

Пізніше свою думку висловила ще одна конгресвумен Марсі Каптур, яка заявила, що не сумнівається в керівництві України, а заяву колеги вважає "дикими наративами", які, перш за все, "необачно допомагають" російському диктатору володимиру путіну та російській пропаганді.