Україна радикально відповіла на визнання Північною Кореєю бойовиків "ЛДНР"

Читать на русском
Автор
15046
Офіційний Пхеньян пішов на поводу у рф
Офіційний Пхеньян пішов на поводу у рф. Фото Відкриті джерела

Крок КНДР сприйняли як зазіхання на територіальну цілісність України

Після того як КНДР визнала незалежність незаконних квазіутворень на території України "ЛНР" та "ДНР" в українському Міністерстві закордонних справ заявили про розрив дипломатичних стосунків.

Про це у середу, 13 липня, йдеться на сайті дипломатичного відомства України. Рішення Північної Кореї рішуче засудили.

"Розглядаємо це рішення як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України з боку Пхеньяна, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. Визнання північнокорейським режимом "суб’єктності" російських окупаційних режимів на Донеччині та Луганщині є нікчемним, не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України", — зазначили у МЗС.

Визнання Північною Кореєю так званих "ЛНР" та "ДНР" стало причиною того, що Україна розірвала міжнародні дипломатичні відносини з КНДР. При цьому в МЗС зазначили, що політичні та економічні контакти з цією державою не здійснювалися через накладені на неї міжнародні санкції.

У дипвідомстві зазначили, що цей крок більше говорить про токсичність Москви, аніж Пхеньяна, адже країна-агресор більше не має союзників, крім країн, які залежать від неї фінансово та політично. Саме тому закликає останніх до легітимізації силового захоплення частини територій України.

"Україна і надалі максимально жорстко реагуватиме на зазіхання на її суверенітет та територіальну цілісність", — наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що північнокорейський диктатор Кім Чен Ин привітав російського президента володимира путіна направивши вітальну телеграму з днем росії. Він не лише висловив вітання, але всіляко схвалив дії кривавого диктатора.