Гроші на підручники в Україні витратили: що робитиме влада, щоби забезпечити дітей

Читать на русском
Автор
572
П’ятикласники ризикують залишитись без підручників Новина оновлена 14 липня 2022, 11:42
П’ятикласники ризикують залишитись без підручників. Фото Unian.net

У Верховній Раді попросили про допомогу у пошуку меценатів

Незалежно від того, очно вчитимуться школярі у майбутньому навчальному році, чи батьки побажають тримати їх на дистанційному навчанні, підручниками необхідно забезпечити усіх. І тут в української влади виникла проблема – кошти, за які мали надрукувати книжки для 5 класів Нової української школи, витратили на потреби ЗСУ. Тож тепер для цього доведеться шукати меценатів.

Про це повідомила секретар Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа. За її даними, на друк підручників планувалось витратити 1,3 млрд грн, але через війну цих коштів у бюджеті уже нема.

"Нам потрібно мінімум 320 млн грн для забезпечення підручниками усіх дітей з 4 базових предметів: українська мова, українська література, математика, історія України", — написала Піпа в соцмережах. І оголосила, що зараз парламентарі почали звертатись до меценатів, зокрема іноземних, які могли би допомогти із цим питанням.

Перший мільйон гривень, за даними Піпи, уже надали швейцарські партнери. Але, оскільки до початку навчального року лишилось всього півтора місяці, збір коштів необхідно суттєво прискорювати. Вона попросила своїх підписників допомогти із пошуком фондів та приватних осіб, які погодились би дати грошей на підручники для українських п’ятикласників.

Нагадаємо, для дистанційних уроків в Україні з 1 вересня запрацюють окремі класи. Вирішувати питання з формою навчання будуть батьки школярів.