Україну накриє спека до +39 градусів: народний синоптик назвав регіони, у яких буде найтепліше

Читать на русском
Автор
6363
Спека повертається
Спека повертається. Фото znaj.ua

За словами Щедріна, опадів скоро поменшає

Після різкого погіршення погоди і сильних шквалів до України повернеться сонце. Спеку принесе антициклон. У деяких регіонах стовпчики термометрів майже доходитимуть до позначки +40.

Про погоду в найближчі два тижні в Україні в коментарі "Телеграфу" розповів народний синоптик Станіслав Щедрін. Судячи з його даних, наприкінці літа українців застане потужна хвиля спеки.

Ще 15 липня, у п’ятницю, в північних областях затримається циклон. У цій частині країни пройдуть невеликі дощі, але на решті території — малохмарно та без опадів.

Тоді як з 16 числа і до 22 липня, прогнозує Щедрін, опади во всій країні маловірогідні. Тільки 22 липня, за його словами, по всій Україні можливі короткочасні зливи з грозами.

Натомість вже з 23 липня і до 29 числа, каже народний синоптик, до України прийде антициклон. За його словами, він зумовить сильну спеку по всій країні, а особливо у східних, центральних та південних областях. Щедрін повідомив, що очікується від 30 до 39 градусів тепла вдень і у межах від +20 до +25 вночі. Також в цей період, за даними народного синоптика, по всій Україні буде спостерігатися сонячна та суха погода.

Нагадаємо, синоптик Ігор Кібальчич попередив про збереження посухи у деяких областях України. За його словами, буде спостерігатися надзвичайна пожежна небезпека найвищого рівня.

Як раніше повідомляв "Телеграф", синоптики прогнозують різкий початок осені цього року. Більш того, разом із пониженням температури повітря ймовірні опади.