Мобілізація в Україні: у ЗСУ пояснили, хто має право вручати повістки

Читать на русском
Автор
36184
У законодавстві перелік осіб, що володіють таким правом, чітко визначений
У законодавстві перелік осіб, що володіють таким правом, чітко визначений. Фото zp247.com.ua

Існує цілий перелік посадових осіб, які можуть видавати виклики до військкомату

В Україні вкотре продовжили загальну мобілізацію, оскільки це дозволяє поступово задовольняти потреби фронту військовозобов'язаними, які стоять на обліку.. Але українців непокоїть питання, якщо масово видавати повістки на вулиці законно, хто має право їх вручати? У Збройних силах України дали чітку відповідь.

Як пояснив начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач, згідно з законом таке право мають не тільки керівники територіальних центрів комплектування. Горбач нагадав, що постанова Кабінету Міністрів № 921 дозволяє підписувати ці документи також керівникам установ, представникам місцевих адміністрацій, уповноваженим та працівникам підприємств та територіальних центрів комплектування.

При цьому військовий комісар може видати розпорядження з рядками, куди будуть вписані прізвища військовозобов'язаних, а перелічені посадові особи уже будуть змушені оповістити людей зі списку про те, що їм належить у визначені строки з’явитись до ТЦК. "Не обов’язково це має робити начальник територіального центру комплектування. Є інші посадові особи, які можуть бути наділені повноваженнями вручати повістки", — додав Горбач.

Як повідомляв "Телеграф", у такому масовому порядку можуть видаватися не всі типи повісток. З чотирьох типів цих документів, які існують в Україні, в громадських місцях можна вручати тільки повістки, які зобов’язують людину з’явитись у військкомат для уточнення даних про себе.