Рада продовжила мобілізацію в Україні та військовий стан: на який строк

Читать на русском
Автор
5576
ЗСУ Новина оновлена 07 лютого 2023, 14:21
ЗСУ. Фото Генштаб ЗСУ

Мобілізація та військовий стан буде продовжено з 19 лютого

Український парламент схвалив закони про продовження воєнного стану та загальну мобілізацію. Їхня дія буде продовжена ще на 90 днів. Законопроекти було внесено президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

За подовження воєнного стану віддали свої голоси 348 народних обранців, а за подовження строків загальної мобілізації — 344. Повідомляється, що строки обох положень будуть продовжені з 19 лютого 2023 року на 90 днів.

Залізняк нагадав, що це вже шосте голосування парламенту за воєнний стан з початку війни. До цього Рада вже схвалювала подібні рішення: 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня та 16 листопада.

"Це і минуле питання не представляло як минулі чотири рази секретар РНБО, а одразу після виступів відбулося голосування", — зазначив нардеп.

Нагадаємо, раніше ми писали, що 7 лютого Верховна Рада проголосувала за призначення нового глави МВС. Свій голос за кандидатуру Ігоря Клименка на посаду міністра віддав 321 народний обранець.

Також ми повідомляли, що Верховна Рада 7 лютого призначила нового голову Служби безпеки України. За призначення проголосували загалом 324 депутати.