Рада обрала нову очільницю Мінсоцполітики: хто вона

Читать на русском
Автор
814
Нова міністерка України Оксана Жолнович
Нова міністерка України Оксана Жолнович

До нового призначення Жолнович очолювала департамент соціальної політики та охорони здоров'я Офісу президента

Верховна Рада України під час свого засідання у вівторок, 19 липня, прийняла рішення щодо призначення на посаду Міністра соціальної політики України Оксану Жолнович. "За" проголосувало 282 народних обранців.

Відповідну інформацію у своєму Телеграм-каналі оприлюднив депутат Олексій Гончаренко, відзначивши, що сподівається на якісну роботу, адже наразі, в умовах війни, особливо важливої є саме соціальна сфера.

До відома читачів, новопризначена міністерка Оксана Жолнович з 2020 року перебувала на посаді керівника Департаменту соціальної політики та охорони здоров'я Офісу Президента. Крім того, нова очільниця Мінсоцполітики була радницею міністра та тривалий час працювала в галузі захисту людей з інвалідністю. Жоловнич також обіймала посаду помічниці ректора Львівського державного університету фізкультури, а також була у списку членів Ради адвокатів Львівщини.

Нагадаємо, що попередня очільниця Мінсоцу Марина Лазебна, яка перебувала на посаді міністра з 2020 року, 15 липня подала у відставку, після чого прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував на її посаду Оксану Жолнович.

Раніше "Телеграф" також повідомляв, що Верховна Рада України підтримала звільнення вже колишнього глави Служби безпеки України Вана Баканова. Наразі виконуючим обов'язки керівника відомства став його перший заступник Василь Малюк.