Погода різко зміниться: синоптики розповіли, яких температур очікувати наприкінці липня

Читати російською
Автор

Українцям радять насолоджуватися по максимуму останніми днями прохолоди, бо вже зовсім скоро спека повернеться

Вже найближчими тижнями синоптики обіцяють повернення потужної спеки в Україну. Дощові опади із грозами також прогнозують, але їх буде вкрай мало.

Як повідомляє портал Pogoda 33, у східних областях у найближчі тижні очікується прохолода та дощі. Зокрема, у прийдешню п'ятницю температура повітря знизиться до + 19 градусів, проте вже на вихідних, а саме у неділю, показники температурних стовпчиків поповзуть догори.

У період з 26 липня по 2 серпня на сході буде сухо та спекотно. Температура повітря коливатиметься від +30 до +34 градусів.

Перший тиждень останнього місяця літа буде помірно теплим. Синоптики обіцяють опади. Спека триватиме приблизно до 12 серпня.

Погода у Харкові

На півдні країни припікатиме вже з четверга. Температура повітря у цей день підскочить до +31 +33 градуси. За прогнозами синоптиків, очікувати на незначне похолодання можна буде лише у другій половині серпня.

Що стосується опадів, то у найближчі тижні вони частково збиватимуть температурні показники, проте всього на 1-2 дні.

Погода в Одесі

Похолодання покине й західну частину України. Вже з 21 липня температура стрибне до + 29 градусів і триматиметься на таких позначках до вихідних. Надалі синоптики пророкують близько двох дощових днів, після чого посушлива погода повернеться знову.

В останні дні липня і на початку серпня очікується до +33 градусів. 2 і 3 серпня ймовірні сильні опади, які на кілька градусів збавлять спеку.

Проте вже з 6 серпня спека повернеться і температура триматиметься від + 28 до + 30 градусів приблизно до 14 числа.

Погода у Львові

До кінця робочого тижня температура повітря у столиці утримуватиметься на позначках до +26 градусів. Водночас вже на вихідних Київ накриє сильна спека — передбачається від +29 до +33 градусів. У понеділок прийдуть сильні дощі та зниження температури, але буквально на один і потім знову стане жарко.

Ще одне невелике похолодання можливе в останні дні липня, але серпень знову почнеться зі спеки до +31 градуса. Весь перший тиждень серпня буде спекотним, а опадів майже не буде.

Погода у Києві

Раніше "Телеграф" повідомляв, яку погоду прогнозують синоптики українцям на останній місяць літа — серпень.

Також нагадаємо, що у 2022 році осінь в Україні настане дуже раптово.