Україна переламає перебіг війни: Єрмак назвав термін

Читать на русском
Автор
6526
"Вільха" добре себе проявляє Новина оновлена 21 липня 2022, 10:25
"Вільха" добре себе проявляє. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові успішно освоюють західну техніку, але її потрібно більше

Україні важливо наростити кількість важкого озброєння на фронті і мова не лише про найближче постачання чотирьох ракетних систем залпового вогню HIMARS, упевнений голова Офісу президента Андрій Єрмак. Він наголошує, що важливо закінчити війну до початку зими 2022-2023 рр. — за його словами, для цього вже робиться дуже багато.

"Важливо зараз не дати росіянам затягнути нас з війною у зиму. Президент налаштований серйозно і готовий робити все для того, щоб ми звільнили наші території якомога швидше. Готовий говорити зі світовими лідерами, доводити позицію України", — заявив Єрмак.

І хоча український ракетний тактичний комплекс "Вільха" показує, за словами Єрмака, на фронті дуже успішно, переговори про нові пакети військової допомоги тривають. Він також пообіцяв незабаром багато сюрпризів: "Ми переламаємо хід цієї війни".

"Вільха" на фронті

Чи пов’язані вони з найближчим пакетом військової допомоги США, до якого, крім HIMARS, будуть входити й інші назви, він не уточнив. Окремо Єрмак знову підтвердив наміри України якнайшвидше звільнити окуповані території. Також він зазначає, що окрім постачання важкого озброєння багато залежить від навчання українських військових.

Нагадаємо, захисники проходять навчання використанню різних військових систем у Великій Британії. Окрім постачання техніки від США, інші союзники не перестають підтримувати Україну в обороні проти російської агресії. Так, Литва збирається відправити додаткові боєприпаси, бронетранспортери М113 та машини для штабів М577.

Триває обговорення постачання в Україну та винищувачів. Крім перспективи отримати американські F-16 є ймовірність поставок і від союзників з Європи, зокрема мова про літаки шведського і французького виробництва.