"Вдарили по своїм політичними позиціями": Зеленський про ракетну атаку росії на порт Одеси

Читать на русском
Автор
2308
Обстріл росіянами одеського порту
Обстріл росіянами одеського порту. Фото delfi.lt

Атака на сховища зерна показала сутність росії як держави-терориста

Атакувавши за допомогою ракет сховища зерна в порту Одеси, окупанти завдали удару політичним позиціям своєї країни.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками 150-го дня війни.

"Якщо хтось у світі раніше ще міг говорити, що потрібен якийсь діалог з нею, з росією, якісь домовленості — бачите, що відбувається. Сьогоднішні російські "Калібри" знищили саму можливість для подібних заяв ", — упевнений голова. Української держави.

За словами Зеленського, в даний час у світі склалася практично одностайна думка про те, що удару було завдано саме військовими росії, і саме з метою пошкодити зерно, яке готувалося на експорт.

"Окупантам уже нікого не обдурити. Серед іншого, внаслідок цього удару пошкоджено будівлю Одеського художнього музею. Ракети вдарили зовсім поряд з історичними об’єктами Одеси, які є надбанням не лише української культури, а й культури Європи ", — сказав Зеленський.

Тому, впевнений президент Зеленський, масштабна та дипломатична підтримка України в усьому світі посилюватиметься, і наша країна зможе домогтися того, що їй почнуть постачати сучасні ефективні системи протиповітряної оборони, після чого варварські удари Росії втратить для неї будь-який сенс.

Нагадаємо, що в суботу, 23 липня, військові росії запустили чотири крилатих ракети по Одеському порту, при цьому дві з них вдалося збити. Удар спричинив шок у всьому світі, адже не минуло й доби, як був підписаний договір, в тому числі і з Москвою, про розблокування трьох наших портів "Одеса", "Чорноморськ" і "Южний" для вивезення зерна та інших продуктів. . Зокрема, американський політик Пол Массар опублікував відразу кілька десятків постів з одним посилом: "Росія завжди бреше".