Стало відомо, хто стане новим генпрокурором України

Читати російською
Автор

У парламенті навіть почали збір підписів за кандидатуру Костіна

Вже найближчим часом Україна отримає нового генерального прокурора (замість звільненої Ірини Венедіктової). Ймовірно, цю посаду займе народний депутат, голова Комітету з питань правової політики Андрій Костін ("Слуга народу").

Про це повідомив шеф-редактор OBOZREVATEL Орест Сохар у своєму телеграм-каналі "Орестократія".

"За моїми даними, генеральним прокурором України стане одесит Андрій Костін, нардеп від "Слуги Народу". Рішення ніби то вже ухвалене", — пише Сохар.

Журналіст нагадав деякі факти з біографії Костіна: "У 2021 році брав участь у конкурсі на посаду голови САП, та не пройшов співбесіди. Але людина виявилася достойна, через що тоді ж отримав почесне звання "Заслужений юрист України" (23 серпня 2021) — за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення обороноздатності, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 30-ї річниці незалежності України".

Андрій Костін

Також Костін був депутатом Одеської міської ради від партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка.

"За даними Відкритого реєстру національних публічних діячів України, дружина Костіна працює помічником-консультантом його колеги по партії, парламенту й комітету Дирдіна, а дружина Дирдіна — помічником-консультантом Костіна", — підкреслив Орест Сохар.

Зазначимо, що інформацію про призначення Костіна підтвердив нардеп Ярослав Железняк, а Андрій Юрчишин навіть уточнив, що в Раді почали збирати підписи за призначення, хоча ця процедура не є обов’язковою.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня "Телеграф" повідомив, що в шорт-листі на посаду генпрокурора було три прізвища, однак саме за Костіна, як казали тоді джерела, буде найлегше зібрати голоси в парламенті. Костіна називають людиною Єрмака, а отже його призначення буде показовим, враховуючи останні перестановки в українській владі.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, що за 3 роки президентства багато друзів Володимира Зеленського покинули крісла у владі. У більшості з колись близьких товаришів та соратників президента були конфлікти з нинішнім головою ОП Єрмаком.

Щодо майбутніх перестановок джерела повідомляють про високу ймовірність відставки нинішнього прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.