Окупанти не прислухалися до Зеленського: зроблено заяву про "референдум"

Читати російською
Автор

У Запорізькій області підписали "розпорядження" про підготовку до плебісциту

Попри те, що в Офісі президента України не вірять у проведення референдумів щодо анексії окупованих українських територій, а сам Володимир Зеленський стверджує, що такі референдуми поставлять крапку на всіх перспективах переговорів, окупанти продовжують будувати відповідні плани. Так "голова" зайнятої росіянами частини Запорізької області євген балицький заявив, що підписав розпорядження про підготовку такого "референдуму". Про це він сказав під час форуму "Ми разом з росією" в окупованому Мелітополі, передає РІА "Новості".

Балицький назвав це "референдумом про возз’єднання з російською федерацією" і прилюдно підписав документ. Але жодних строків при цьому не назвав, сказав тільки, що розпорядження запускає процедуру "початку и підготовки до проведення" такого "референдуму".

Варто зазначити, що це вже не перше повідомлення про старт підготовки до "референдуму". Той же балицький уже робив аналогічний анонс наприкінці липня. Тоді він теж нічого не сказав про строки, заявивши, що йдеться про осінь. Херсонський колаборант кирило стремоусов теж уже заявляв про старт підготовки плебісциту в регіоні – про це він сказав ще наприкінці червня.

Як повідомляв "Телеграф", у кремлі всіляко відхрещуються від своєї причетності до так званих "референдумів", так спікер рашистського диктатора дмитро пєсков заявив, що російська влада закликає лише надати можливість мешканцям окупованих територій проголосувати за входження до складу рф.