Знову без анонсу: Борис Джонсон несподівано приїхав до Києва

Читать на русском
Автор
6768
Британський прем'єр прибув з хорошими новинами
Британський прем'єр прибув з хорошими новинами. Фото eurointegration.com.ua

Україна отримає від Британії ще один пакет військової допомоги

У середу, 24 серпня, в День Незалежності України до Києва несподівано завітав британський прем'єр-міністр Борис Джонсон, якого вважають хорошим другом нашої країни. Його у Маріїнському палаці зустрів президент України Володимир Зеленський. Відповідне відео з'явилося у Telegram-каналі глави держави.

"Радий вітати в День Незалежності великого друга України Бориса Джонсона. Дякую за безкомпромісну підтримку нашої країни з перших днів повномасштабної російської агресії, за стійке відстоювання інтересів України на міжнародній арені! Нашій державі пощастило мати такого друга!", — написав Зеленський.

Хороші новини для України на цьому не закінчилися, адже Борис Джонсон по прибуттю повідомив, що Велика Британія надасть нашій країні ще один пакет військової допомоги у розмірі 54 мільйони фунтів стерлінгів.

"Те, що відбувається в Україні, має значення для всіх нас. Тому я сьогодні в Києві. Тому Велика Британія продовжуватиме підтримувати наших українських друзів. Я вірю, що Україна може і виграє цю війну", — заявив Джонсон.

Британський прем’єр-міністр додав, що у новий пакет допомоги увійдуть сотні найсучасніших безпілотників та протитанкові боєприпаси, які передадуть Силам оборони України для захисту від російських окупантів.

Тим часом на британському урядовому сайті з'явилася інформація, що у пакет допомоги для України також увійдуть 850 ручних мікродронів Black Hornet, які розроблені для використання у містах і селах для виявлення сил противника, що наближаються. Крім того, українські військові отримають транспортні засоби для пошуку мін у прибережних водах.

Раніше "Телеграф" повідомляв, Велика Британія планує дати Україні кредит на 3 мільярди, який піде на фінансування оборонної підтримки України.