Співробітники ЗАЕС повернули два енергоблоки в українську енергомережу: яка ситуація зараз на станції

Читати російською
Автор

Станція продовжує постачати енергію Україні

Українським атомникам на Запорізькій АЕС після повного відключення від мережі вдалося знову повернути два енергоблоки.

Як інформує пресслужба Енергоатому, другий з відключених енергоблоків був знову під'єднаний о 21:15, а зараз триває набір потужності.

Перший з енергоблоків вдалося приєднати 26 серпня о 14:04, після чого жодних зауважень до системи безпеки та роботи обладнання не було.

Електростанція продовжує працювати в енергомережі України та продовжує постачати електрику на благо нашої держави.

"Атомники Запорізької АЕС – справжні герої! Вони невтомно і міцно тримають на своїх плечах ядерну та радіаційну безпеку України та всієї Європи і самовіддано працюють, щоб рідна країна мала життєдайну електроенергію", — йдеться у повідомленні.

Джерела "Телеграфа" серед працівників станції повідомили, що наразі до мережі приєднати п’ятий та шостий енергоблоки.

Як повідомлялося раніше, окупанти у серпні наростили кількість провокацій на найбільшій атомній електростанції Європи, у тому числі обстрілами перебили всі лінії енергопередачі на підконтрольну Україні територію. Це призвело до того, що 25 серпня ЗАЕС вперше у своїй історії виявилася повністю відключеною від енергомережі.

У Міжнародному агентстві з атомної енергетики після цього повідомили про підготовку до відправлення спеціальної місії на станцію. Окупанти погодилися на її проведення, але все одно роблять все, щоб місія до станції не дісталася.