"Мінськ" Україні більше не потрібен: через півроку війни Зеленський прийняв важливе рішення

Читать на русском
Автор
1778
Володимир Зеленський Новина оновлена 02 вересня 2022, 02:44
Володимир Зеленський

Президент скасував низку указів щодо Тристоронньої контактної групи

На сьомому місяці війни росії проти нашої країни президент Володимир Зеленський прийшов до рішення про необхідність скасування "мінського протоколу", в рамках якого проходили переговори щодо мирного врегулювання на сході України.

Про це йдеться в указі глави Української держави на його офіційному сайті.

Наказ Президента

Указом скасовується низка законодавчих актів про освіту та персональний склад делегації України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, новим документом Зеленський скасовує свій указ від 5 травня 2020 року № 167/2020, яким було утворено українську делегацію у ТКГ та затверджено її персональний склад. Також скасовано укази, якими вносилися зміни до нього.

Нагадаємо, що до складу Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України входили уповноважені представники України, росії та ОБСЄ, а саму її створено як майданчик для реалізації рішень зустрічей у Нормандському форматі.

Нагадаємо, що немов передчуваючи рішення Зеленського, лідери Франції та Німеччини раптово заговорили про нові переговори з путіним. Хоча, можливо, саме цим фактом і було спричинено "раптове" рішення президента України.