Справа не лише в ньому: військовий Маркус відповів, чи закінчиться війна після смерті путіна

Читать на русском
Автор
2236
До кінця війни, розв'язаної путіним, ще далеко
До кінця війни, розв'язаної путіним, ще далеко. Фото Колаж "Телеграфу"

На думку відомого військового і письменника, росіяни не залишать українців у спокої

Війна в Україні не закінчиться навіть у разі смерті чи відходу від влади російського президента володимира путіна. Росія не змінить свою зовнішню політику щодо нашого народу, укорінену сторіччями.

Відомий військовий і письменник Валерій Маркус в інтерв’ю YouTube-каналу Бомбардир пояснив, чому війна між українцями та росіянами буде тривати. На його думку, причина конфлікту зав’язана в культурі росіян. Військовий зазначив, що війна навряд чи постійно буде в активному процесі, а скоріше буде перетікати в різні стадії. Втім, росіяни не залишать українців у спокої, говорить він.

"Справа тут зовсім не в путіні. Не путін підписував накази про розкуркулення українців, не путін влаштовував голодомори, не путін депортував татар з Криму та не він кинув у заслання Стуса. Хіба багато путінів зараз бігають на наших землях та вбивають українців? Це все росіяни. Вони були такими у великому історичному проміжку. Така у них квінтесенція мислення", — підкреслив Маркус.

Однак ветеран російсько-української війни запевняє, що "важкі часи породжують сильних людей". Ми маємо бути готові до боротьби, адже виключно в цьому може розвиватися будь-яка система. Як система мислення окремої людини, так і система держави.

В тому ж інтерв‘ю Валерій Маркус досить критично висловився й на адресу військових експертів та спікерів, що прогнозують швидке завершення війни. Зокрема, він покритикував військового оглядача Олексія Арестовича.