"Пташка" і не лише на волі: з полону звільнили групу захисників "Азовсталі" (фото)

Читать на русском
Автор
13457
Катерина Поліщук Новина оновлена 22 вересня 2022, 10:57
Катерина Поліщук

З полону повернули кількох людей

Захоплена в полон захисниця Маріуполя Катерина Поліщук, відоміша як "Пташка", повернулася на підконтрольну територію України.

У мережі вже почали з’являтися знімки звільнених захисників Маріуполя. Зокрема, фото з Поліщук опублікував блогер Володимир Золкін, який отримав популярність за інтерв’ю з полоненими росіянами.

"Обмін відбувся. Наші герої", — написав він.

Також він виклав і інше фото, на якому він стоїть біля Михайла Діанова (позивний "Піаніст"), який теж знаходився на Азовсталі.

У мережі ж з’явилися повідомлення, що з російського полону шляхом обміну також звільнили начальника патрульної поліції Маріуполя Михайла Вершиніна та кількох захисників.

Як повідомлялося раніше, 20 травня захисники Маріуполя отримали наказ зберегти свої життя та припинити оборону міста і з того часу про долю багатьох із них нічого відомо не було.

Частину українських захисників пізніше вдалося повернути додому, проте багато хто все ще залишається в полоні. При цьому Україна зазнає труднощів з тим, щоб отримати інформацію про їх стан та місце перебування.