Окупанти пішли на хитрість на Херсонщині та продовжують мародерити

Читать на русском
Автор
4299
З Берислава раніше вивезла окупаційна влада
З Берислава раніше вивезла окупаційна влада. Фото censor.net

Росіяни грабують лікарні на Херсонщині

Російські війська на Херсонщині зміцнюють свої позиції, завозять мобілізованих, але не лише. Людей примусово виселяють із їхніх будинків і нібито "евакуюють".

Але будинки порожніми не залишаються. Як повідомляє Генштаб ЗСУ в окупованому Бериславі російські військові перевдягаються у звичайний цивільний одяг та заселяються у приватні будинки.

Місто знаходиться вище за Херсон за течією Дніпра, в районі Каховки. По суті — навпроти неї, але на західному березі річки. Від нього до лінії фронту – менше 40 км.

Берислав на карті
Берислав на карті

Окрім цього, росіяни продовжують вивозити з тимчасово окупованої території Херсонської області не лише людей, а й медичні заклади — з них вивозять обладнання та медикаменти. Якщо лікарі відмовляються виїжджати — заходити на територію лікарень їм забороняють навіть забрати особисті речі.

Раніше повідомлялося, що обладнання з лікарень на північному заході Херсонської області "випливло" у Скадовську та Генічеську. В Інституті вивчення війни вважають, що це може бути пов’язане із бажанням росії зміцнити підступи до Криму на окупованій території Херсонщини. Згідно з картами бойових дій, у Бериславському районі продовжують ліквідувати окупантів. У Херсоні росвійська також готуються до міських боїв — якщо Херсон буде втрачено для росії це стане великою третьою поразкою у війні проти України, адже Херсон — єдиний обласний центр, окупований у 2022 році.