Іран готується передати ракети та дрони росії: Україна обіцяє "абсолютно безжальну" відповідь

Читать на русском
Автор
2485
росія може отримати від Ірану більш просунуті дрони
росія може отримати від Ірану більш просунуті дрони

Київ пояснив Тегерану наслідки постачання зброї до росії

Україна попередила Іран про те, що почне "безжальні" дії у відповідь у випадку, якщо Тегеран вирішить передати росії балістичні ракети.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спільної пресконференції з іспанським колегою Хосе Мануелем Альбаресом Буено.

"Ми поінформували дипломатичними каналами Іран про наслідки, які для нього настануть, якщо це рішення буде прийнято і реалізовано", — сказав він.

За словами глави МЗС, українська сторона була максимально предметною і тепер чекає, які кроки зробить Іран.

При цьому він додав, що Україна буде "абсолютно безжальною у своїх діях у відповідь", коли йдеться про участь будь-якої країни в російській агресії та вбивстві громадян нашої країни.

Як повідомлялося раніше, інформація про те, що Іран має намір передати росії балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar, з’явилася в середині жовтня. Обидві ці моделі є ракетами класу "земля-земля" з дальністю поразки в 300 і 700 кілометрів відповідно.

За інформацією західних ЗМІ, в росію можуть найближчим часом прибути близько 1000 одиниць озброєння, серед яких не лише зазначені ракети, а й додаткові ударні БПЛА.