Рада звільнила одного з міністрів, його вже призначили на нову посаду

Читати російською
Автор

Його наступником може стати Олександр Кубраков

Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, 3 листопада, вдень Верховна Рада звільнила з посади міністра і, як і прогнозували, він вже ввечері призначений наступним керівником НАК "Нафтогаз України".

За його відставку проголосували 279 народних депутатів. Наступним рішенням дійсно може стати його призначення головою Нафтогазу.

Як зазначається, звільнення Чернишова підтримали 195 депутатів зі Слуги народу, 16 – із Платформи за життя та мир, по 13 – із Батьківщини, Відновлення України, За майбутнє, Довіри, 6 – із Голосу та 10 позафракційних депутатів. Фракція Євросолідарності у повному складі утрималася.

Як і казали джерела "Телеграфу", Чернишова згодом призначили на посаду керівника НАК "Нафтогаз України" замість Юрія Вітренка, якого уряд звільнив із посади у понеділок.

Так, Кабінет Міністрів на засіданні у четвер, 3 листопада, призначив його головою правління "Нафтогазу України", про що повідомляє видання "Європейська правда" з посиланням на власні джерела.

Можливо, що пізніше Міністерство розвитку громад та територій планують об’єднати з Міністерством інфраструктури та скоротити державний апарат працівників. Їх очолить чинний міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, одразу кілька джерел після звільнення Вітренка повідомили про те, що його місце може посісти Олексій Чернишов.