СБУ взялася за митрополита УПЦ МП: що він накоїв

Читать на русском
Автор
6281
Отримання митрополитом підозри
Отримання митрополитом підозри

Митрополит працював на користь держави-агресорки

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту однієї з єпархій Української православної церкви Московського патріархату. Ім'я митрополита не розголошується, але ним може бути Іонафан (Анатолій Єлецьких).

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби СБУ у Фейсбуці. Як зазначається, керівник однієї з єпархій УПЦ МП на Вінниччині отримав повідомлення про підозру.

"Відповідно до висновків незалежної експертизи, проведення якої ініціювала СБУ, митрополит здійснював умисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями", — йдеться в повідомленні.

Митрополит отримав повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Наразі проводиться весь комплекс слідчо-оперативних заходів для розслідування і проведення експертиз за іншими фактами діяльності митрополита.

Повідомлення СБУ

Слід зазначити, що деякі ЗМІ пишуть, що мова йде про митрополита Іонафана. У нього в жовтні СБУ проводила обшук. Вже тоді його викрили в колабораціонізмі через розпалювання міжконфесійної ворожнечі та виправдання війни росії проти України. У нього знайшли безліч проросійських матеріалів як вдома, так і в соціальних мережах.

Митрополит Іонафан