Зеленський зробив заяву щодо ракети у Польщі: "Хочу, щоб ми були справедливими"

Читать на русском
Автор
5196
Місце падіння ракети у Польщі Новина оновлена 16 листопада 2022, 20:08
Місце падіння ракети у Польщі

Глава держави зазначає, що отримав доповіді від військових та довіряє їхнім висновкам

Президент України Володимир Зеленський прокоментував інцидент із ракетою, яка впала на території Польщі та призвела до загибелі двох людей. За його словами, він переконаний, що ракета була не українською, як і ракетний удар.

Як розповів глава держави в ефірі марафону єдиних новин, він переконаний, що українські експерти братимуть участь у розслідуванні події.

"Я хочу, щоб ми були справедливими і якщо це було використання нашого ППО, то я хочу ці докази. Спочатку слідство, доступ та дані, які у вас є", — зазначив Зеленський.

За його словами, після падіння ракети на території Польщі він заслухав доповіді від керівництва ЗСУ та Повітряних сил щодо інциденту та "не може їм не довіряти".

Президент наголосив, що Україну треба допустити до місця катастрофи та включити до складу слідчої групи.

Як повідомлялося раніше, після падіння ракети польський президент Анджей Дуда провів телефонну розмову із союзниками, включаючи Зеленського. На тлі цього МЗС країни викликало російського посла для пояснення інциденту.

Крім того, уряд Польщі порушив питання щодо проведення консультацій з НАТО через виникнення загрози.

Наступного дня Дуда заявив, що в Польщі не бачать доказів того, що ракета справді російська, і не став виключати, що це ракета ППО.