Ще одна організація визнала росію країною-терористом

Читати російською
Автор

Усі 30 країн НАТО підтримали пропозицію української делегації

Вторгнення росії на територію України, обстріл мирних міст ракетами, удари по критичній інфраструктурі країни та інші злочини, які вчинила рф з початку війни, не залишаться безкарними. Сьогодні, 21 листопада, Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал з агресії росії проти України та визнала її державою-терористом.

Такий суд дасть змогу покарати як виконавців військових злочинів, а й вище керівництво рф. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат фракції "Слуга народу" та голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

Усі 30 країн НАТО підтримали пропозицію української делегації. Резолюція буде направлена ​​урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО.

За словами Чернєва, у резолюції було враховано також інші побажання України. В тому числі:

  • збільшення постачання озброєння нашій країні;
  • розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО;
  • створення механізму стягнення репарацій з російської федерації за завдану шкоду Україні.

"За злочини проти людяності, військові злочини, які не мають терміну давності та за злочин агресії, покарання буде невідворотним. Ми цього обов’язково досягнемо", — зазначив Чернєв.

Також він додав, що делегати особливо наголосили, що українська армія однозначно посилить НАТО, тому членство України є важливим для самого Альянсу.

Нагадаємо, що 13 жовтня 2022 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо України, в якій визнала російський режим терористичним.