Секс із юнаком у єпархії УПЦ МП: у мережі відповіли на виправдання від священика

Читать на русском
Автор
5818
Архімандрит Микита (Сторожук)
Архімандрит Микита (Сторожук)

Церковник переконаний, що таким чином СБУ привітала його із новим призначенням

Після скандалу, що виник навколо Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату), де під час обшуків представники Служби безпеки України виявили одного зі священнослужителів у ліжку із неповнолітнім, архімандрит Микита (Андрій Сторожук) записав відеозвернення із виправданнями та звинуваченнями у бік СБУ.

На кадрах опублікованого відео церковник розповідає, що співробітники відомства увірвалися до чернівецької церкви, вибивши усі двері, після чого повиводили з кімнат усіх присутніх священників та нібито роздягли їх.

Микита також зазначив, що таким чином СБУ зробили йому так званий "подарунок" на честь призначення його єпископом на Івано-Франківську кафедру на синоді УПЦ (МП).

"Ми не чекали цього… Нас розбудили, вивели зі своїх кімнат, усіх, хто був у єпархії, приставили до стіни, роздягли і, виявляється, сфотографували. А потім, звичайно, всякі добавки непристойні… Господь суддя всім тим, хто це написав, якщо вони мають докази — нехай доводять", — пояснив він.

Священнослужитель додав, що обшуки у будівлі єпархії у Чернівцях, під час яких СБУ-шники начебто погрожували священникам зброєю, тривали близько 12 годин. Микита наголосив, що пострілів та ймовірної смерті не боявся, мовляв, це не спровокує його відмовитися від церковної діяльності.

У коментарях до відео священник отримав відповідь від обурених українців, які нагадали про російські документи, знайдені під час обшуку, та лицемірство членів церкви. Водночас багато було і коментарів із підтримкою — очевидно, від віруючих УПЦ МП.

Варто додати, що, згідно з інформацією, що розміщена на сайті Микита був призначений синодом УПЦ (МП) на посаду єпископа 24 листопада, коли його попередник Серафим втік до росії. Крім того, відомо, що церковник ще у травні 2020 року був доданий до бази проєкту "Миротворець", адже його обґрунтовано звинувачували у провокаціях та дестабілізації українського суспільства.

Нагадаємо, що раніше "Телеграф" повідомляв, як під час обшуків на території приміщення Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП) співробітники СБУ виявили докази співпраці її представників із російськими окупантами.

Також ми писали про те, як співробітники СБУ навідалися до Києво-Печерської Лаври, після цього прибули з обшуками на територію Корецького жіночого монастиря, розташованого на Рівненщині.