У Скадовську підірвали машину з помічником колаборанта сальдо: подробиці

Читать на русском
Автор
5321
віталій булюк
віталій булюк. Фото investigator.org.ua

Колаборант отримав серйозні поранення

Внаслідок вибуху на тимчасово окупованій території Херсонської області було поранено колишнього депутата Херсонської обласної ради віталія булюка.

Як повідомляє російський "Інтерфакс", посилаючись на дані загарбників, в окупованому Скадовську підірвали автомобіль колаборанта булюка. Внаслідок інциденту його водій загинув на місці, а сам зрадник отримав серйозні поранення.

"булюк справді постраждав. Його стан середньої тяжкості, стабільний. Водій автомобіля загинув на місці. За моїми даними, спрацювала міна спрямованої дії, автомобіль згорів", — передає інформагенство слова псевдоміністра МОЗ окупованої Херсонської області.

Також співрозмовник агентства додав, що на даний момент потерпілий перебуває в одній із медичних установ регіону.

При цьому "Суспільне" передає слова очевидців інциденту, за заявами яких біля будинку булюка було підірвано гранату.

"Десь о 12:30 підірвали гранату біля будинку булюка. Поряд із будинком стояв його автомобіль. Від вибуху водій упав на кермо. Сам булюк отримав поранення, але живий, був весь у крові. Їх обох забрала швидка допомога. Російська поліція на місце вибуху не приїхала", — кажуть очевидці.

Інформацію про вибух підтвердив і скадовський міський голова Олександр Яковлєв.

"Автомобіль колаборанта вибухнув біля приватного будинку віталія булюка по вулиці Маріїнській. віталія булюка з пораненнями доставлено до однієї з лікарень Сімферополя. Водій автомобіля загинув на місці. Ним виявився чоловік колаборантки людмили козлової", — заявив Яковлєв.

Хто такий Віталій Булюк

  • 2014 року після перемоги Революції Гідності голову Херсонської митниці Віталія Булюка було люстровано, проте вже 2021 року виграв суд і отримав право поновитися на посаді, хоча не зробив цього.
  • 2015 року був обраний депутатом Херсонської обласної ради від партії "Наш край".
  • 2020 року знову обрався депутатом облради від цієї партії.
  • В окупаційній владі був одним із "заступників" голови облдержадміністрації володимира сальдо. Його призначили на цю посаду у травні.
  • 11 травня 2022 року булюку заочно повідомили про підозру в державній зраді, скоєну в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на території тимчасово окупованого Мелітополя підірвали колаборанта, який дружив із ківою.

Також ми повідомляли про те, що стало відомо, хто причетний до крадіжки єнотів у Херсоні.