Дефіцит збільшився: в "Укренерго" пояснили, чому не можна скасувати аварійні відключення

Читати російською
Автор

Поки відмовитися від аварійних відключень "Укренерго" не може

На ранок середи, 28 грудня, "Укренерго" повідомило про збільшення дефіциту електроенергії в системі. У компанії зазначають, що це пов’язано із зупинкою кількох блоків електростанцій після обстрілу ворогом газової інфраструктури на сході країни.

Таку інформацію оприлюднив пресцентр енергетичної компанії, зазначивши, що завдяки відносно теплій погоді в останні дні, обмеження споживання електрики у нічні години вдалося уникнути. Водночас цього виявилося недостатньо, аби задовольнити потреби усіх споживачів в Україні, тож у деяких регіонах аварійні відключення все ж скасувати поки не можуть.

Також повідомляється, що лише за три останні місяці українська енергосистема перенесла дев'ять ракетних атак і 12 атак російських безпілотників. В результаті певні об’єкти генерації та системи передачі зазнали досить суттєвих пошкоджень. Тож для їхнього відновлення бригадам ремонтників потрібен час і значні ресурси, однак працівники компанії роблять усе можливе, аби відновити повноцінну роботу енергосистеми якомога швидше.

"Ворог не збирається зупинятися у своїх намірах занурити країну в темряву. Енергетики готуються до будь-яких можливих сценаріїв та за будь-яких умов будуть відновлювати енергосистему. Кожен має бути готовим до різних ситуацій та подбати про тих, хто цього потребує", — наголосили у компанії.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що через дефіцит потужності в українській енергосистемі залишається досить суттєвим, через що у кількох областях було введено аварійні відключення світла.