"Постійно кажуть блудливі речі": Данілов відповів своєму ворогові патрушеву

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 січня 2023, 04:36

Не ми розпочинали війну, але нам її потрібно обов’язково закінчити, вважає секретар РНБО

Секретар ради безпеки росії микола патрушев, який нібито приховує від шляху на правду про війну, на початку тижня в інтерв’ю пропагандистському кремлівському виданню "Аргументи і факти" заявив, що росія воює не з Києвом, а з НАТО, і що в загибелі громадян України винний "Захід, а держава-агресор" рятує братерський український народ від знищення.

Відповів "сірому кардиналу кремля" в ефірі телемарафону його український колега, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

На його думку, такі висловлювання спрямовані на те, щоб виправдати ситуацію, в якій опинилася держава-терорист.

"Він повторює мантри, що "ми друзі, брати, що ми не воюємо з українським народом, що ми боремося з НАТО". Так послухайте, у нас немає НАТО на території, ми країна, яка тільки вступатиме до НАТО після нашої перемоги. .. І вони постійно говорять блудливі речі, щоб їх суспільство розуміло, що вони нібито воюють із НАТО, зі США, все що завгодно – аби виправдати свою ситуацію, в якій вони опинилися після 24 лютого, увірвавшись на нашу територію ”, – сказав Данілов.

Також секретар РНБО наголосив, що терміни закінчення війни визначатиме не росія.

"Терміни визначатимуть не вони, а наші Збройні сили. Як тільки наші ЗСУ матимуть достатньо можливостей, можливостей – тактичних, стратегічних, інших – повірте, одразу закінчимо цю операцію. Не ми її починали, але нам її потрібно буде обов’язково закінчити ", — заявив політик.

Крім того, секретар РНБО зізнався, що не вважає патрушева колегою. Росіянин для нього є ворогом.

"Він мені не колега, він мені ворог, ворог нашої країни, людина, яка безпосередньо спільно з путіним ухвалювала рішення, щоб вбивати наших дітей, наших жінок, наших чоловіків", – резюмував Данілов.

Нагадаємо, раніше Данілов пояснив, чому найближчі місяці війни стануть вирішальними.