Частині українців подовжили відстрочку від мобілізації: кому і на скільки дають право виїзду

Читать на русском
Автор
2645
Українські аграрії мають відстрочку на три місяці від мобілізації
Українські аграрії мають відстрочку на три місяці від мобілізації. Фото Міноборони України

Кабмін вніс зміни у постанову №1259 від 4 листопада

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови №1259 від 4 листопада 2022 р., якою аграріям було подовжено строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації.

Як повідомляє пресслужба українського уряду, у постановчій частині слова "два місяці" було замінено словами "три місяці".

Для спрощення процедури подачі документів та прискорення обробки заяв на бронювання та розбронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій АПК Мінагрополітики повідомляє, що створило електронний сервіс — електронний кабінет запитів на бронювання військовозобов’язаних.

Міністерство також описує порядок бронювання військовозобов'язаних і вказує перелік документів, необхідних для цієї процедури.

А тим часом агенція Liga 360 нагадує, що військовозобов'язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, мають право на перетин кордону. Серед них — заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями в порядку, установленому Кабміном.

Нагадаємо, деяких працівників АПК можна бронювати онлайн. Це стало можливим після того, як профільне міністерство запустило спеціальний електронний сервіс під назвою "Кабінет запитів на бронювання військовозобов'язаних".