Деяких працівників можна забронювати онлайн під час мобілізації: про кого мова та як це зробити

Читать на русском
Автор
3852
Мобілізації підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років
Мобілізації підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років. Фото armyinform.com.ua

Наразі онлайн-бронювання доступне лише для однієї категорії працівників

В Україні на тлі воєнного стану триває загальна мобілізація, а це означає, що повістку можуть отримати чоловіки від 18 до 60 років. Виключення зробили для певних категорій, які мають проблеми зі здоров'ям, а також для заброньованих роботодавцями працівників.

Як йдеться на сайті Мінагрополітики, деяких працівників можна бронювати онлайн — мова про осіб, які є співробітниками агропромислового комплексу. Це стало можливим після того, як профільне міністерство запустило спеціальний електронний сервіс під назвою "Кабінет запитів на бронювання військовозобов'язаних".

Як забронювати працівника онлайн під час мобілізації

  • Зайти у Кабінет запитів на бронювання на сайті Мінагрополітики.
  • Авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису, який дасть можливість увійти в особистий кабінет й отримати покрокову інструкцію.
  • В особистому кабінеті перейти у розділ "Профіль організації", де слід заповнити та зберегти реєстраційні дані.
  • Після внесення необхідної інформації слід сформувати запит на бронювання чи розбронювання працівника. При цьому система не пропускає до бронювання військово-облікові спеціальності, які забронювати неможливо.
  • Сформований запит треба підписати за допомогою кваліфікованого електронного підпису, після чого він автоматично буде надісланий на розгляд Мінагрополітики.
  • Результати розгляду заявки з'являться в особистому кабінеті через деякий час. У випадку успішного бронювання заявка отримає статут — "Розглянуто".

Раніше "Телеграф" повідомляв, яким чином можна оформити бронювання працівників інших галузей, які категорії не підлягають бронюванню під час воєнного стану, а також у яких випадках бронь може бути анульовано.