Вразливі два регіони: експерт оцінив, де проблема з електроенергією найдужча

Читать на русском
Автор
912
Українська енергетика змушена постійно відновлюватись після ударів
Українська енергетика змушена постійно відновлюватись після ударів. Фото pixabay.com

Росіяни посилили існуючу ситуацію

Українська енергосистема страждає від постійних ударів росіян. Під час останньої атаки серйозно постраждали три області – Київська, Вінницька та Одеська.

Ексміністр енергетики України Іван Плачков розповів "Телеграфу", що саме для південного та столичного регіонів загроза нестачі електроенергії є найбільш критичною. Ці частини були вразливі ще до російського вторгнення.

Київська область та частина Житомирської до переліку вразливих потрапили 1986 року – після аварії на ЧАЕС. Тоді було зупинено 4 блоки по 100 мегаватів кожен. Щоб компенсувати неестачу, із двох найближчих АЕС — Рівненської та Хмельницької — провели магістральні лінії. Пошкоджено не лише ці лінії, а й підстанцію у Бородянці, яка була важлива у схемі доставки електроенергії.

На Одещині дефіцит не новий — він був і раніше. Але ситуацію ускладнило руйнування системи обміну електроенергією з Молдовою. Звідти вона могла постачати до південних районів області. Молдова також має дефіцит у системі енергопостачання, а на півдні нашої країни — постійні аварійні та екстрені відключення.

Більше заяв експерта з питань енергетики читайте на сайті "Телеграф" у статті: "Борги за електрику зростають. В обленерго немає коштів на придбання та ремонт трансформаторів", — Іван Плачков".

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо в Україні відключають світло. При цьому частину споживачів у квитанціях побачили більше цифри – цьому також є пояснення.