В будинку Коломойського проводять обшук: ЗМІ з'ясували причини (фото)

Читать на русском
Автор
3099
Коломойський безпосередньо знаходиться у будинку, де проходять слідчі дії
Коломойський безпосередньо знаходиться у будинку, де проходять слідчі дії. Фото Колаж "Телеграфу"

Розслідування стосуються грошових махінацій на підприємствах, пов'язаних із нафтовидобуванням

У середу, 1 лютого, у будинку одіозного бізнесмена Ігоря Коломойського, позбавленого українського громадянства, проводять обшуки. Повідомляється, що із правоохоронних органів задіяні представники Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки. За наявними даними, розслідування, в рамках якого проходить перевірка, стосується грошових махінацій із підприємствами "Укрнафта" і "Укртатнафта".

Інформацію підтвердили джерела "Української правди" у правоохоронних органах. Зазначається, що попередньо слідчі намагаються встановити винних у розтраті нафтопродуктів та 40 млрд гривень.

Окремо розглядаються також питання щодо ухилення від сплати митних платежів. Конкретна сума не розголошується, однак відомо, що вона може бути величезною.

Ігор Коломойський обшуки сьогодні
Здається, Ігор Коломойський не надто задоволений візитом правоохоронців

Судячи з фото, Ігор Коломойський перебував вдома, коли до нього завітали представники СБУ та БЕБ. Найімовірніше, правоохоронці шукають документацію, яка могла б пов'язати бізнесмена із розслідуванням.

Коломойський обшуки сьогодні
Слідчі дії тривають

Поки про результати слідчих дій офіційно невідомо.

Варто зазначити, що "Укрнафта" і низка інших підприємств, які пов'язані із українськими олігархами, відійшли у власність держави ще на початку листопада 2022 року. При цьому Коломойський відмовлявся давати будь-які коментарі щодо цього питання принаймні до завершення російсько-української війни.

При цьому, як писав "Телеграф", деякі із цих підприємств можуть повернутися назад до своїх власників. В якому разі це станеться, пояснював секретар РНБО Олексій Данілов.

Додамо, що з "Укрнафтою" вже не перший день творяться незрозумілі справи. Так, Антимонопольний комітет наклав на компанію штраф у 4,7 млрд грн за змову на ринку палива, проте Окружний адмінсуд Києва скасував його, а Шостий апеляційний адмінсуд відхилив скаргу АМКУ на рішення ОАСК. Ще раніше ОАСК дозволив контрольованій Коломойським "Укрнафті" не сплачувати до держбюджету податок у 4,28 млрд грн.