Нічні обстріли, диво в Туреччині та право України бити по Криму: топ новин, які ви могли проспати

Читати російською
Автор

Зібрали новини, які могли пройти повз вас

Ніч на п'ятницю, 17 лютого, знову не була спокійною для жителів східних областей України. Також є низка інших цікавих новин.

"Телеграф" зібрав коротко новини вечора та ночі, які ви могли проспати.

Нічні обстріли

Минулого вечора російські окупанти обстріляли багатостраждальне місто Бахмут на Донеччині з "Градів" та артилерії, загинуло п'ять людей, ще дев'ятеро постраждали.

Біля опівночі ворог завдав удару ракетами С-300 по об'єктах інфраструктури Харкова.

Розпочинається Мюнхенська конференція

17-19 лютого в Німеччині проходитиме Мюнхенська конференція з безпеки. Світові лідери обговорюватимуть загрози міжнародному порядку та допомогу Україні на тлі вторгнення рф. Очікується, що в день відкриття форуму виступить Володимир Зеленський.

Зведення Генштабу

За минулу добу противник застосував 41 ракету різних типів по території нашої країни, 5 з них, перероблені С-300, по Харкову. 16 ракет збито нашими захисниками. Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

В Мелітополі Запорізької області виявлено роботу додаткової вежі мобільного зв’язку, встановленої противником. За допомогою неї російські спецслужби мають можливість прослуховувати телефонні розмови абонентів GSM операторів.

В Луганськ нещодавно прибула чергова команда інструкторів з Ірану для навчання російських військових застосуванню ударних БпЛА.

Маленьке диво в Туреччині

Через 248 годин після землетрусу в Кахраманмараші витягли живою з-під завалів 17-річну Алейну Олмез, — дівчина змогла вижити, перебуваючи в морозі пораненою під завалами протягом 10 днів.

Вперше в світі — оплачувана менструальна відпустка

Іспанія першою у Європі ухвалила закон, що дає право жінкам з особливо болючою менструацією брати оплачувану відпустку тривалістю 3-5 днів.

На переконання авторів, закон допоможе подолати стереотипи та міфи, які досі оточують менструацію та ускладнюють життя жінок.

США не проти ударів України по Криму

Крим — це територія України, яку росія перетворила на військову базу, і США не суперечитимуть рішенням української сторони атакувати російські військові об’єкти на півострові, — заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд.

Чи здатен Байден виконувати обов'язки президента США?

Президенту США Джо Байдену 80 років, і багато хто, особливо російська пропаганда, розповсюджують тези, що він вже не в змозі виконувати свої обов'язки.

Проте медичний огляд встановив: "Президент Байден залишається здоровим, енергійним, 80-річним чоловіком, який здатний успішно виконувати обов'язки президента, в тому числі в якості глави виконавчої влади, глави держави і верховного головнокомандувача".

Оперативно слідкувати за подіями з фронту ви можете за допомогою нашої онлайн-трансляції: Війна — день 359: ЗСУ стримують атаки окупантів, росіяни обстрілюють міста.